. Ma Valér napja van.
Mohácsi Pikker Kft kontra Csányi vágóhíd
2014-03-08 18:27:41
Mohácsi Pikker Kft kontra Csányi vágóhíd

Mohácsi Pikker Kft kontra Csányi vágóhíd

Az OTP vezér az ország legnagyobb vágóhídját tervezi oda, ahol két évtizede létezik egy húsfeldolgozó üzem, ahol a tulajdonos helyieket foglalkoztat, támogatta a város kézilabda csapatát, az egész gazdasági vállalkozás a megavágóhíd telepítésének híréig sikertörténet volt.

 

 

Hogyan lehet egy közepes vállalkozást teljesen tönkretenni, hogyan lehet alóla kihúzni a lehetőségeket?

 

Ennek járt utána cikkében a Magyar Narancs és írja meg, hogyan bukik bele a mohácsi vállalkozó az ország néha első, néha második leggazdagabb emberének a városba tervezett beruházásába.

 

A magyar húsipar megmentőjeként ünnepelt beruházásnak azonban az 1992 óta működő mohácsi húsfeldolgozó, a Pikker Kft. dolgozói aligha örültek. Pedig a Pikker az elmúlt évtizedek egyik mohácsi sikertörténete – sok helyi éppen azért dühös, mert úgy érzi, a város nem állt ki a Pikker mellett. 

 

 

Miskolczi Imre, a Pikker Kft tulajdonosa 2011-ben még „Az év baranyai üzletembere” volt, jelentős fejlesztéseket hajtott végre, felépült a bólyi húsüzemük, részben EU-s támogatásból, jelentős beruházásokat hajtottak végre Mohácson is. A kft támogatta a város női kézilabda csapatát, ami néhány évvel ezelőtt felkerült az NBI/B-be.  Évtizedekre visszatekintő jó kapcsolatot ápolt a város polgármesterével, sőt, ő segitette, támogatta 1998-ban az akkor még szinte teljesen ismeretlen Szekó József megválasztását.

 

 

„Irány a mohácsi Pikker Kft. Kicsinek nagy, nagynak kicsi, de egy biztos: stabil, jól fizető partner, olyan munkahelyi kultúrával és bérstruktúrával, ami miatt az emberek szeretnek itt dolgozni.” – írta róla még 2013. októberében a Szabad Föld.

 

Ez a kellemes állapot szűnt meg a  Csányi-féle vágóhid tervének bejelentésével, a Pikker Kft azután, hogy elveszitette egyik legnagyobb megrendelőjét, egyre nehezebb helyzetbe került egészen odáig, hogy 2013-ban csődeljárát kezdeményeztek saját maguk ellen.

 

A történetet részletesen itt olvashatja >>>


 

Fotó: MTI

Utoljára frissítve: 2014-03-09 12:18:12

További híreink
Idén 27 millió forintot fordít a város tehetséges hallgatók támogatására
A szegedi önkormányzat különféle ösztöndíjakkal segíti a város felsőoktatásában és a középiskoláiban tanuló diákokat. Idén erre a célra 27 millió forintot fordítanak. Eli...
2018-12-12 19:17:35, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kiemelkedően sikeres Szegeden a bérlakásprogram
Az elmúlt három évben a szegedi önkormányzat 600 szociális bérlakást újított fel, ős jóval a piaci ár alatt adta bérbe a rászorulóknak. Mindezt saját forrásból, állami tá...
2018-12-05 09:34:48, Hírek, Fókuszban Bővebben
Felszólították Demeter Mártát, hogy azonnal távozzon a parlamentből
A Fidesz-frakció felszólítja Demeter Mártát (LMP), hogy azonnal távozzon a magyar Országgyűlésből miután nem nyilvános adatok közzétételével megszegte képviselői esküjét ...
2018-10-19 14:30:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Origo tudós és tájékozott szerzője mélyen fel van háborodva, s úgyszólván személyes sértésnek veszi, hogy S...
Bővebben >>