. Ma Tekla napja van.
Mohácsi Pikker Kft kontra Csányi vágóhíd
2014-03-08 18:27:41
Mohácsi Pikker Kft kontra Csányi vágóhíd

Mohácsi Pikker Kft kontra Csányi vágóhíd

Az OTP vezér az ország legnagyobb vágóhídját tervezi oda, ahol két évtizede létezik egy húsfeldolgozó üzem, ahol a tulajdonos helyieket foglalkoztat, támogatta a város kézilabda csapatát, az egész gazdasági vállalkozás a megavágóhíd telepítésének híréig sikertörténet volt.

 

 

Hogyan lehet egy közepes vállalkozást teljesen tönkretenni, hogyan lehet alóla kihúzni a lehetőségeket?

 

Ennek járt utána cikkében a Magyar Narancs és írja meg, hogyan bukik bele a mohácsi vállalkozó az ország néha első, néha második leggazdagabb emberének a városba tervezett beruházásába.

 

A magyar húsipar megmentőjeként ünnepelt beruházásnak azonban az 1992 óta működő mohácsi húsfeldolgozó, a Pikker Kft. dolgozói aligha örültek. Pedig a Pikker az elmúlt évtizedek egyik mohácsi sikertörténete – sok helyi éppen azért dühös, mert úgy érzi, a város nem állt ki a Pikker mellett. 

 

 

Miskolczi Imre, a Pikker Kft tulajdonosa 2011-ben még „Az év baranyai üzletembere” volt, jelentős fejlesztéseket hajtott végre, felépült a bólyi húsüzemük, részben EU-s támogatásból, jelentős beruházásokat hajtottak végre Mohácson is. A kft támogatta a város női kézilabda csapatát, ami néhány évvel ezelőtt felkerült az NBI/B-be.  Évtizedekre visszatekintő jó kapcsolatot ápolt a város polgármesterével, sőt, ő segitette, támogatta 1998-ban az akkor még szinte teljesen ismeretlen Szekó József megválasztását.

 

 

„Irány a mohácsi Pikker Kft. Kicsinek nagy, nagynak kicsi, de egy biztos: stabil, jól fizető partner, olyan munkahelyi kultúrával és bérstruktúrával, ami miatt az emberek szeretnek itt dolgozni.” – írta róla még 2013. októberében a Szabad Föld.

 

Ez a kellemes állapot szűnt meg a  Csányi-féle vágóhid tervének bejelentésével, a Pikker Kft azután, hogy elveszitette egyik legnagyobb megrendelőjét, egyre nehezebb helyzetbe került egészen odáig, hogy 2013-ban csődeljárát kezdeményeztek saját maguk ellen.

 

A történetet részletesen itt olvashatja >>>


 

Fotó: MTI

Utoljára frissítve: 2014-03-09 12:18:12

További híreink
Orbán döntött: Eltakarítja Nagy Imre szobrát - trianoni emlékmű lesz a helyén
Az még bizonytalan, hogy hová, de a Vértanúk teréről bizonyosan eltakaeítják Nagy Imre emlékművét. Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program vezetője a Magyar Narancsnak azt...
2018-08-24 17:31:06, Hírek, Fókuszban Bővebben
Láthatatlan világsztárok és LOVE-Revolution is vár az idei Sziget-fesztiválon
A Sziget történetének egyik legizgalmasabb zenei felhozatalú fesztiválját ígéri a 2018-as Sziget Fesztivál. Miután a kapunyitás már vasárnap délután elstartolt, kiemelt ...
2018-08-05 20:19:38, Hírek, Fókuszban Bővebben
Orbán Gáspár és a Nemzeti Együttműködés Rendszerének a Jóistene
Gáspár volnék, afféle földi király személye – köszönti a megszületett Jézust a betlehemi királyok egyike József Attila versében. A mi Gáspárunk édesapja földi király, ő m...
2018-07-31 14:00:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A szlovák milliomosnő hat év után, jó magaviseletének köszönhetően büntetése kétharmadánál szabadulhatott, a f...
Bővebben >>