. Ma Bernát, Felícia napja van.
Mohácsi Pikker Kft kontra Csányi vágóhíd
2014-03-08 18:27:41
Mohácsi Pikker Kft kontra Csányi vágóhíd

Mohácsi Pikker Kft kontra Csányi vágóhíd

Az OTP vezér az ország legnagyobb vágóhídját tervezi oda, ahol két évtizede létezik egy húsfeldolgozó üzem, ahol a tulajdonos helyieket foglalkoztat, támogatta a város kézilabda csapatát, az egész gazdasági vállalkozás a megavágóhíd telepítésének híréig sikertörténet volt.

 

 

Hogyan lehet egy közepes vállalkozást teljesen tönkretenni, hogyan lehet alóla kihúzni a lehetőségeket?

 

Ennek járt utána cikkében a Magyar Narancs és írja meg, hogyan bukik bele a mohácsi vállalkozó az ország néha első, néha második leggazdagabb emberének a városba tervezett beruházásába.

 

A magyar húsipar megmentőjeként ünnepelt beruházásnak azonban az 1992 óta működő mohácsi húsfeldolgozó, a Pikker Kft. dolgozói aligha örültek. Pedig a Pikker az elmúlt évtizedek egyik mohácsi sikertörténete – sok helyi éppen azért dühös, mert úgy érzi, a város nem állt ki a Pikker mellett. 

 

 

Miskolczi Imre, a Pikker Kft tulajdonosa 2011-ben még „Az év baranyai üzletembere” volt, jelentős fejlesztéseket hajtott végre, felépült a bólyi húsüzemük, részben EU-s támogatásból, jelentős beruházásokat hajtottak végre Mohácson is. A kft támogatta a város női kézilabda csapatát, ami néhány évvel ezelőtt felkerült az NBI/B-be.  Évtizedekre visszatekintő jó kapcsolatot ápolt a város polgármesterével, sőt, ő segitette, támogatta 1998-ban az akkor még szinte teljesen ismeretlen Szekó József megválasztását.

 

 

„Irány a mohácsi Pikker Kft. Kicsinek nagy, nagynak kicsi, de egy biztos: stabil, jól fizető partner, olyan munkahelyi kultúrával és bérstruktúrával, ami miatt az emberek szeretnek itt dolgozni.” – írta róla még 2013. októberében a Szabad Föld.

 

Ez a kellemes állapot szűnt meg a  Csányi-féle vágóhid tervének bejelentésével, a Pikker Kft azután, hogy elveszitette egyik legnagyobb megrendelőjét, egyre nehezebb helyzetbe került egészen odáig, hogy 2013-ban csődeljárát kezdeményeztek saját maguk ellen.

 

A történetet részletesen itt olvashatja >>>


 

Fotó: MTI

Utoljára frissítve: 2014-03-09 12:18:12

További híreink
Nem estek messze a „turulfától” – börtön várhat a Jobbik új elnökének fiaira
Az egykori Betyársereg tagjait, köztük a Jobbik hétvégén kinevezett elnökének, Sneider Tamásnak két fiát azzal vádolják, hogy addig zaklattak egy roma családot a Heves me...
2018-05-16 18:01:02, Hírek, Fókuszban Bővebben
Félvér szudáni lány lehet a Nemzet Szépe
A 26 éves Eisam Eldeen Yasmin nagyon büszke arra, hogy bekerült a Nemzet Szépe döntősei közé. A magyar alapítású nemzetközi szépségverseny egyedülálló módon az adott nem...
2018-05-14 09:37:32, Hírek, Fókuszban Bővebben
Simicska ledobta az atombombát – önmagára: Megszűnik a Magyar Nemzet és a Heti Válasz, a Hír Tv-nél elbocsátások lesznek
Simicska Lajos anyagi okok miatt felszámolja meghatározó médiaérdekeltségét.
2018-04-10 10:41:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A 26 éves Eisam Eldeen Yasmin nagyon büszke arra, hogy bekerült a Nemzet Szépe döntősei közé. A magyar alapít...
Bővebben >>