. Ma Dániel napja van.
Mohácsi Pikker Kft kontra Csányi vágóhíd
2014-03-08 18:27:41
Mohácsi Pikker Kft kontra Csányi vágóhíd

Mohácsi Pikker Kft kontra Csányi vágóhíd

Az OTP vezér az ország legnagyobb vágóhídját tervezi oda, ahol két évtizede létezik egy húsfeldolgozó üzem, ahol a tulajdonos helyieket foglalkoztat, támogatta a város kézilabda csapatát, az egész gazdasági vállalkozás a megavágóhíd telepítésének híréig sikertörténet volt.

 

 

Hogyan lehet egy közepes vállalkozást teljesen tönkretenni, hogyan lehet alóla kihúzni a lehetőségeket?

 

Ennek járt utána cikkében a Magyar Narancs és írja meg, hogyan bukik bele a mohácsi vállalkozó az ország néha első, néha második leggazdagabb emberének a városba tervezett beruházásába.

 

A magyar húsipar megmentőjeként ünnepelt beruházásnak azonban az 1992 óta működő mohácsi húsfeldolgozó, a Pikker Kft. dolgozói aligha örültek. Pedig a Pikker az elmúlt évtizedek egyik mohácsi sikertörténete – sok helyi éppen azért dühös, mert úgy érzi, a város nem állt ki a Pikker mellett. 

 

 

Miskolczi Imre, a Pikker Kft tulajdonosa 2011-ben még „Az év baranyai üzletembere” volt, jelentős fejlesztéseket hajtott végre, felépült a bólyi húsüzemük, részben EU-s támogatásból, jelentős beruházásokat hajtottak végre Mohácson is. A kft támogatta a város női kézilabda csapatát, ami néhány évvel ezelőtt felkerült az NBI/B-be.  Évtizedekre visszatekintő jó kapcsolatot ápolt a város polgármesterével, sőt, ő segitette, támogatta 1998-ban az akkor még szinte teljesen ismeretlen Szekó József megválasztását.

 

 

„Irány a mohácsi Pikker Kft. Kicsinek nagy, nagynak kicsi, de egy biztos: stabil, jól fizető partner, olyan munkahelyi kultúrával és bérstruktúrával, ami miatt az emberek szeretnek itt dolgozni.” – írta róla még 2013. októberében a Szabad Föld.

 

Ez a kellemes állapot szűnt meg a  Csányi-féle vágóhid tervének bejelentésével, a Pikker Kft azután, hogy elveszitette egyik legnagyobb megrendelőjét, egyre nehezebb helyzetbe került egészen odáig, hogy 2013-ban csődeljárát kezdeményeztek saját maguk ellen.

 

A történetet részletesen itt olvashatja >>>


 

Fotó: MTI

Utoljára frissítve: 2014-03-09 12:18:12

További híreink
Mészáros Lőrinc érdekeltsége fertőzött ásványvízzel bukott – elhallgatták
A Vivienvíz Kft. júniusban jelentette be, hogy visszahívja az általa gyártott Lupilu szénsavmentes ásványvizet, amik a Lidl saját márkájú termékeiként kaphatóak. A Lidl s...
2018-07-20 15:01:16, Hírek, Fókuszban Bővebben
Izraelbe utazik Orbán, miután antiszemitának tartott médiavezetőt nevezett ki
Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután hivatalos látogatásra Izraelbe utazik, ahol Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel és Reuven Rivlinnel, Izrael Állam elnökével is...
2018-07-17 11:11:38, Hírek, Fókuszban Bővebben
Pussy Riot: Ismét börtönben az anarchista orosz művészcsapat
Egyformán 15 napos börtönbüntetést kapott az a négy személy, aki megzavarta a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi, francia-horvát döntőjét Moszkvában. A bíróság emellett a...
2018-07-17 11:11:37, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A miniszterelnök hivatalos közösségi oldalán osztotta meg a sportnapilapnak a visszavonulását csütörtökön beje...
Bővebben >>