. Ma Valér napja van.
 
Közút
 
A város Budapesttől autóval a 6-os, majd az 56-os főúton közelíthető meg, ami 190 km. Mohácson hidat is terveznek, de ez valószínűleg csak jóval 2010 után valósulhat meg. A várost elkerüli az 56-os út, az elkerülő szakaszon két körforgalom, és egy felüljáró is van. Közlekedés szempontjából igen kedvező, hogy 2010-ben elkészült az M6-os számú autópálya, ami a várostól mindössze 10 km-re halad.
 
Vasút
 
Mohácsot egyetlen vasút vonalon lehet megközelíteni. A vonal 1857-ben készült el Mohács és Pécs között. Amely akkor a mai Magyarország 2. személyszállítási vasútvonala lett. 2007-ben a 150.-ik évfordulóra egy gőzvonat szállította az utasokat Pécstől Mohácsig. A személyforgalom Mohács és Villány között igen gyér, ezért nincs kizárva a szakasz személyforgalmának jövőbeni leállítása.
 
Vízi
 
A város, és Újmohács között már régóta jár a mohácsi komp fél óránként. 2007 októberében adták át a mohácsi határkikötőt, mely az Európai Unió egyetlen folyami határkikötője. Az építkezés összesen hárommilliárd forintba került. A nagyrészt EU-s támogatású beruházással, Bécsből Mohácsra helyeződik át, így a vámbevételek 25%-a Magyarországon marad. A határkikötőhöz 340 méter hosszú partszakasz, valamint iparvágány is tartozik. A létesítmény az 56-os főút mellett fekszik.
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Legfőbb Ügyészség elmúlt évről szóló beszámolója kapcsán elmondta: a szervezet tavaly is törvényesen és ered...
Bővebben >>